Forrester Wave: Check Point Software liderem w zakresie rozwiązań do ochrony mobilnej!
Firma Check Point z jej rozwiązaniem Harmony Mobile, znalazła się wśród liderów rankingu ochrony przed zagrożeniami mobilnymi firmy The Forrester Wave.
2024-07-25, 14:11

Według raportu firmy Forrester „Check Point Harmony Mobile zapewnia doskonałą ochronę aplikacji mobilnych, ochronę sieci i łagodzenie luk w zabezpieczeniach”, zapewniając przede wszystkim wielowarstwową ochronę urządzeń mobilnych. To szczególnie ważne w czasach, gdy pracownicy zdalni w coraz większym stopniu polegają na smartfonach do zarządzania firmową pocztą e-mail i uzyskiwania dostępu do niezbędnych plików. Ochrona dostępu do tych informacji ma kluczowe znaczenie.

- Wierzymy, że uznanie analityków jeszcze bardziej umacnia nasz status wiodącego dostawcy zaawansowanej ochrony przed zagrożeniami mobilnymi, zarówno jako części zintegrowanej platformy bezpieczeństwa, jak i jako niezależnego rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa mobilnego – powiedział Ofir Israel, wiceprezes ds. zapobiegania zagrożeniom w Check Point Software Technologie. - Jesteśmy dumni, że raport firmy Forrester stwierdza, że Check Point Harmony Mobile „powinien być najlepszym wyborem dla obecnych klientów Check Point, którzy chcą chronić mobilne punkty końcowe, choć jest równie wydajny jako samodzielny”.

W raporcie firmy Forrester podkreślono, że Check Point oferuje możliwość bezpiecznego przechowywania danych osobowych (PII) zebranych lokalnie z urządzeń mobilnych, a nie przesyłanych do chmury. Możliwość ta jest szczególnie istotna, ponieważ w zeszłym miesiącu firma Check Point zidentyfikowała ponad 18 000 aplikacji mobilnych wysokiego ryzyka. Check Point Harmony Mobile wyróżnia się oferowaniem kompleksowej ochrony przed wszelkiego rodzaju atakami – czy to za pośrednictwem aplikacji, plików, sieci czy systemów operacyjnych – przy jednoczesnym zachowaniu prywatności użytkowników i wydajności urządzenia.

Raport stwierdził również

• Rozwiązanie Check Point otrzymało najwyższy możliwy wynik w 14 kryteriach, obejmujących między innymi integralność aplikacji, ochronę sieci i łagodzenie luk w zabezpieczeniach
  • Wizja firmy Check Point dotycząca połączenia mobilnej ochrony przed zagrożeniami z modelem Zero Trust jest wyjątkowo solidna
  • Oferta umożliwia elastyczne opcje wdrażania i zakupu